Horoscop zilnic

vineri, 21 februarie 2014

Dialog cu cetățenii - Proză

 - Și... i-a spuneți-mi domnule, dumneavoastră chiar credeți că țărișoara noastră își va reveni din acest impas politic, economic și cu o lipsă acută de organizare?
 - Din punctul meu de vedere, domnule dragă, această țară își va revenii doar atunci când vor dispărea toți vulpoii și vârcolacii de la putere, și doar atunci când, noi, poporul, vom avea puterea necesară pentru a-i înlătura de la guvernare.
 - Adevărat ce spuneți, nu vă contrazic, dar pentru ca noi să avem această putere trebuie să fim uniți, doar o uniune națională va putea pune capăt acestor răzvrătiți ce ne conduc țara spre abisul Marii Prăpastii. 
 - Deja suntem la marginea Prăpastiei, dacă nu vom acționa acum, nu o să acționăm niciodată, spuse poporul într-un glas ce răsuna peste vazduh. 

- Până când vom permite să fim călcați în picioare de o mână de oameni, suntem majoritari și ca majoritate avem un cuvânt de spus, avem de luat niște măsuri pentru binele acestei țări, pentru binele Poporului Român. 
 - Știu, vă e teamă să nu provocăm o altă revoluție, dar oare cei ce-au luptat în '89 și și-au dat viața pentru acest popor, privindu-ne, sunt ei mândrii de noi, de nepăsarea noastră? NU! Nu sunt, ei au luptat sperând într-o schimbare, au avut speran
ță... Unde e speranța noastră? Unde sunt idealurile noastre? Unde e viitorul copiiilor noștri? Vă spun eu, e în mână unora ce nu le pasă de noi, de țară, de nimic, doar de propriile interese. Dacă nu avem curaj acum, nu vom avea nicidata și mereu va fi la fel sau poate mai rău. Unul câte unul, ar trebui nimicită toată pleaba politică a României, avem nevoie de oameni competenți, care știu ceea ce fac și urmăresc doar interesul acestui popor, nu doar interesul propriu. E greu să găsim astfel de oameni, dar sincer vă spun, nici nu am încercat. Ne-am învățat cu răul și am tot zis că-i bine... dar până când oameni buni? Cât mai avem de îndurat nepăsarea și atrocitățile așa zișilor conducători? Dacă noi nu facem nimic, nu va face nimeni niciodată, suntem pe cont propriu!
 
 Autor: Răzvan Isac 21-02-2014

Niciun comentariu: